ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

AKPINAR MAH. MUHTAR A. AHMET UZUN İLE SÖYLEŞİ-2

22.03.2019
741
A+
A-
AKPINAR MAH. MUHTAR A. AHMET UZUN İLE SÖYLEŞİ-2
Reklam

Akpınar Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet UZUN ile söyleşiye devam ediyoruz. Kendisine soru sormaya devam ediyoruz.

*Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ı Ziyaret Ettiniz. Anlatır mısınız?

Recep Uzun hocam, Av. Mehmet Sami UZUN ile birlikte sayın Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Engin Tekintaş’ı makamında ziyaret ettik. Kendisine hem hayırlı olsun dileklerimizi ilettik, hem de köyümüze ilişkin sıkıntıları Başkanımıza aktarma fırsatını yakaladık. Engin bey, Recep Hocamın çok yakın dostudur. Hal hatır sohbetinden sonra ben söz aldım. Köyümüzün yıllardan beri devam eden yol sorunun söyledim. Grup yolu 1980 yılından bu yana, Kocaman köyü-Akpınar-Çamaş şeklinde olduğunu, grup yolunun siyasi yönden zayıf kalmamız nedeniyle, hemen aşağımızda bulunan gümüşlü köyüne kaydığını söyledim. Kendisine Çamaş merkezden, köy merkezine dökülen asfaltın kalınlığının, 6-7 cm civarında olduğunu, genişliğinin 2 mt olduğunu, bu asfaltın köyün ortasında yarım bırakıldığını, tali yollara asfaltın götürüldüğünü, ana yolun yarım kalarak, 22 hanenin bu asfalttan yararlanamadığını söyledim. Buradaki meselenin sadece bir yol meselesi olmadığını, mahalleler arasında ayırım yapıldığını, Ak Partinin bu yol nedeniyle ciddi oy kayıpları yaşayabileceği, yolun yarım bırakılmasının halkta ciddi rahatsızlığa sebebiyet verdiğini söyledim. Başkan bey, beni dinledikten sonra,  yol konusunu kendisine Recep Hoca’nın da ilettiğini, konunun araştırılması için ilgili birime talimat verdiğini, mevsim itibariyle yolu şuan için yapmalarının mümkün olmadığını, yapılacak asfaltın tutmayacağını söyledi. Ancak mevsim şartları elverdiğinde eksik kalan yolu tamamlayacağının sözünü verdi.

*Çamaş Belediye Başkanlığı Seçimlerinde Hangi İsme Oy Vermeyi Düşünüyorsunuz.

Benim de elbette gönlümden geçen bir isim var, bu benimle onun arasında. Hangi isme oy vereceğimi söylemem tarafsızlığıma gölge düşürür. Netice de bizim köyümüzden de her adayı destekleyen insan var. Herkesin görüşüne saygı duyuyorum. Ben Başkanlık seçimlerinde, hiç kimse için çalışmadım. Bunun konumum itibariyle doğru olduğunu da düşünmüyorum.

*Peki Bu Seçim Çalışmalarında Sizinle Görüşen Belediye Başkan Adaylarına, Sorunlarınızı Anlatabildiniz mi?

Cumhur İttifakı Adayı Sn. Mahmut Ayparçası, CHP Adayı Sn. Ahmet Kesik ile İYİ Parti Adayı Sn. Ahmet Özcan, BBP Adayı Mesut Türkeli ile görüştüm. Hepsi tanıdığımız, bildiğimiz insanlar. Kendileri bana projelerini anlattılar. Ben de hepsine ayrı ayrı düşüncelerimi söyledim. Özellikle Akpınar Mahallesinin sorunlarıyla alakalı, bilgilendirdim. Asfaltın köyün ortasında bırakıldığını, Akpınar merkez mahallesinin ara yollarının beton yapılması gerektiği, okulun tadilatının yapılması gerektiği, yaztepe mahallesinin trafo sorunu, Horu köyünün kocaman bağlantı yolu sorunu anlattım. Hepsinden de ayrı ayrı YİBO-Kocaman bağlantı yolunun yapılacağının sözünü aldım. Kendilerine” bu yolu yapmazsanız, belediyenin kapısında yatarım. Nöbet tutarım, bu işin peşini bırakmam, ben halka söz verdim. Bu sözlerin takipçisi olacağım. Reis-İ Cumhur dahil çalmayacağım kapı olmaz.” dedim.

*Reis-i Cumhur Dahil Her Kapıyı Çalacağınızı Söylüyorsunuz. Bu Makamlara Nasıl Ulaşacaksınız?

Büyükşehir Belediye Başkanımıza nasıl ulaştıysam onlara da o şekilde ulaşacağım. Ben Büyükşehire giderken benim hiç bir ünvanım yoktu. Sadece bir vatandaş olarak gittim. Ancak muhtarlık mührünü alırsam, zaten Cumhurbaşkanımızın kapısı, muhtarlara sonuna kadar açık. Sorunlarımızı bir kağıda yazıp, cumhurbaşkanımıza ulaştıracağım. Gerekirse toplantıda ayağa kalkıp, bu taleplerimi ileteceğim. Ben şahsım için, ailem için bir talepte bulunmuyorum. Millete hizmet için, köyüme hizmet için talepte bulunuyorum. Bu utanılacak, sıkınılacak bir konu değildir. Bütün bu siyasi kurumların amacı millete hizmet etmektir. Biz de bu hizmetlerin köyümüze gelmesini sağlayacağız. Köyümüzde Avukatlarımız var, İş Adamlarımız var, Siyasi İdareciler var. Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri var. Bu kişilere ulaşarak, onların da desteği ile ulaşamayacağımız makam yok. Yeter ki, köyümüz için hizmet yapmak isteyelim.

*Diğer Adaylara Söylemek İstediğiniz Bir Şey Var mı?

Ben bu seçimin centilmence geçmesini temenni ediyorum. Netice de bu köyün tek kazananı olacak o da Akpınar Mahallesi olacak. Bizler gelip geçiciyiz. Muhtarlık Bayrağını alıp, genç arkadaşlarımıza teslim ederiz. Önemli olan bu bayrağı en güzel şekilde, kendimizden sonrakine devredebilmek, köyümüze hizmet edebilmektir. Birlik beraberlik içinde, mutlu, huzurlu bir köy hayal ediyorum. Kesinlikle maaşı ve makamı için bu göreve talip değilim. Gelip geçici bir dünyada yaşıyoruz. Ardımızda bir hoş seda, bir hayır dua bırakmak niyetindeyiz. Ben zaten muhtarlık maaşını hizmete harcayacağıma söz vermiştim. Benim emekli maaşım fazlasıyla bana yetiyor. Benim paraya pula ihtiyacım yoktur. Hizmet etmekten başka tek bir gayem yoktur. Diğer adaylara da bu vesile ile başarılar diliyorum. Onlar kazanırsa da, sağlık olsun derim. Yine köyümüz için hizmet etmeye devam ederim. Kendimi seçimlerde, Akpınar Mahallesindeki komşularıma, eş dost ve akrabalarıma; onları da Allah’a emanet ediyorum.

SEÇİMİN TEK KAZANANI AKPINAR OLSUN.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.