ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Akpınar Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet UZUN ile Söyleşi

11.03.2019
1.536
A+
A-
Akpınar Mahallesi Muhtar Adayı Ahmet UZUN ile Söyleşi
Reklam

Adalet Haber’in bugünkü konuğu, Akpınar Mahallesi Muhtar Adayı Sayın Ahmet UZUN. Kendisine adaylığı ile ilgili bir kaç soru sorduk. Buyurun cevaplarını hep birlikte okuyalım.

Adalet Haber:    Yerel Seçimlerde Muhtar Adayı Olma Sebebiniz Nedir?

Ahmet UZUN  : Halka ve vatandaşa hizmet etmek için bu yola başvurdum. Mahallemizin ciddi anlamda hizmete ihtiyacı vardır. Birlik ve beraberliğe ihtiyacı vardır. Bunun sağlanması için de köylü de ciddi bir değişim beklentisi vardı. Bu şekilde kıramayacağım insanların aday olmamı istemesi, halk da bu yönde yoğun beklenti olması beni adaylık sürecine itti. Ben daha önce de söylediğim gibi, muhtarlığın makamında, parasında değilim. Bir dönem yaptıktan sonra, kim aday olmak isterse olsun. Ben de saygı duyup destek olurum. Ama bir dönem tüm mahalle sakinlerimizden destek istiyorum. Ayrım yapmadan, mahallemizin üç bölgesine hizmet edeceğiz. Sorunlarını çözeceğiz. Bu konuda, mahallemizin ileri gelenlerinden tarafıma ciddi bir destek var. Onlarla birlikte hizmet almak için, başta Büyükşehir belediyesi olmak üzere, çalmadık kapı bırakmayacağız.

Adalet Haber : Seçimi kazanmanız durumunda, köyünüze vaatleriniz nelerdir?

Ahmet Uzun     : Köyümüz üç bölgeden oluşmaktadır. Bunlar Akpınar merkez, horu küme evleri ve yastepe semtleridir.

Akpınar merkez mahallesinin, ilköğretim okulunun tadilatının yapılması gerekmekte, köyümüze; düğün, dernek, davet gibi sosyal etkinliklerde kullanmak üzere kazandırmamız gerekmektedir. Akköy camimiz genel olarak tamamlanmış olup, ufak tefek cami avlusu, peyzaj düzenlemesi gibi eksiklikleri vardır. Bunları tamamlayacağız. Akpınar merkez mahallesinin ciddi anlamda yol sorunu vardır. Öncelikle ara yollara beton döktüreceğiz. Mezarlık yollarını yaptıracağız. Dere yataklarının temizliğini yaptıracağız. Köyde ihtiyaç sahibi olan, vatandaşların sosyal yardımlardan yararlanması için Çamaş Kaymakamlığı başta olmak üzere tüm kamu kurumlarına başvuracağız. Eski yıkılan tarihi çeşmenin tekrar köye kazandırılmasını istiyoruz. Bu çeşmede herkesin hatıraları vardır. Tarihi bir özellik arz etmektedir. Burayı tekrar yaptıktan sonra, yanına çocuklarımız için oyun parkı yaptırmak istiyoruz.

Yastepe köyünün yolları yapıldı, ancak ufak tefek tali yollarda eksiklikler vardır. Horu köyüne  ve Akpınar merkez bağlantı yollarında ciddi sıkıntılar vardır. Çok az bir kısma beton dökülmüştür. Bu yeterli değildir. Sürekli olarak elektrik kesintileri meydana gelmektedir. Bunun araştırmalarıma göre en önemli sebebi voltaj düşüklüğüdür. İlave trafoya ihtiyaç vardır. Caminin müştemilatı, önünün mermeri ve iç hat yazılarının yapılması gerekmektedir. Başkaca sorunları da olup, bunlar değerlendirildikten sonra taleplere göre yerine getirilecektir.

Horu köyümüzün en önemli sorunu, kocaman horu köyü bağlantı yoludur. Bu yola hiçbir şekilde hizmet edilmemiştir. Yollar çok kötü olup, süspansiyonu hassas arabalar altını taşa vurmadan köyü girememektedir. Dere sapaklarında beton kanallar yoktur. Köyün cami ve lojman sorunu vardır. Bunlar ile ilgili vaatlerde bulunmayı uygun görmüyorum. Lakin bu konuların siyaset dışında tutularak, bir dernek kanalı ile hep birlikte çözümlenmesi gerekmektedir.

 Adalet Haber  : Güzel vaatlerde bulundunuz, bu hizmetleri nasıl yapacaksınız?

Ahmet Uzun    :    Köyümüz ile ilgili sıkıntıları gerekli mercilere, Çamaş Belediyemize ve Ordu Büyükşehir Belediyemize, ileteceğim. Bu konuların takibin ciddi bir şekilde yapıp, Ordu Milletvekillerimize ve Allah nasip eder de, Ankaraya Cumhurbaşkanlığı Külliyesine gidersem, sayın Cumhurbaşkanımızdan isteyeceğim. Tabi talepte bulunmadan önce, köyümüzün ileri gelenleri ile istişarede bulanacağız. Birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Köyümüzün bir kısım ihtiyaçlarını, köy halkımızın da desteği ile gideceğiz. Ben maaşıma hiçbir şekilde dokunmayacağım, bunun sözünü bir kez daha ulusal basın önünde vermiş olayım. Biz yetkilelere, bizim yol sorunumuz var, bunun için köylüden şu kadar para topladık, kalan kısmını da siz destek olun dediğinizde, hizmetleri geri çevrilme ihtimali yoktur. Ama halk olarak bizim bu taleplerde samimi olmamız lazım, taşın altına elimizi koymamız lazım.

Adalet Haber : Son olarak köy sakinlerine ve diğer adaylara söylemek istediğiniz şeyler var mıdır?

Ahmet Uzun  : Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu sadece bir seçim, seçimin centilmenlik içinde geçmesini istiyorum. Bu seçimin bir kazananı muhakkak olacak, ancak biz köylü olarak yüz yüze bakacağız. Kim kazanırsa kazansın, takdir edip, el birliği ile köyümüz için çalışmalıyız. Küskünlük ve dargınlık asla olmamalı. Ben tüm halkımızdan, komşularımızdan destek istiyorum. Oyları benim için değil, hizmet için istiyorum. Bir dönem destek verin, farkı görün, köyümüzün farkını görün. Birlik ve beraberlik içinde güzel bir seçim olmasını diliyorum.

Adalet Haber : Biz de Ahmet UZUN’a çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyoruz. Akpınar mahallesine, Çamaş halkına selamlarımızı yolluyoruz.

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.