ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Zamanın kalbinde Kur’an’ın Kalbine Yolculuk:

Peygamber Efendimiz ‘’her şeyin bir kalbi vardır Kuran’ın kalbi de Yasindir.Onu Allah rızası için okuyan kimse mutlaka affedilir.Onu Ölülerinize okuyun.’’ (Nesai Sünenül Kübra) buyurduğu rivayet edilmektedir.
Suyuti’de tefsirinde ‘’ Kim her gece Yasin okumaya devam ederse şehit olarak ölür ‘’ müjdesini vermiştir.
Özellikle zamanın kalbi olan seher vaktinde, Kuran’ın kalbine yolculuk çok farklı ufuklar açar. O kutlu zaman diliminde okunan Kuran , özellikle Yasin, kalbe şifa , dualar için icabet vesilesidir.Rahmetli Dr. Hulusi Baybal abinin bir sohbetinde ‘’ üç kalp bir arada yapılan dua müstecap ( mutlaka kabul edilir) tır : zamanın kalbi Seher vakti, Kuranın kalbi Yasin, birde kulun kalbi “Sözü öylece hafızama kazınmıştır.Bir haceti olan , bir duasının kabulünü isteyen kardeşlere ;seher vakti iki rekat hacet namazı kılın , her rekatta bir Fatiha üç sayfa Yasin okuyun( Tabi ezbere biliyorsanız) Yasini iki rekatta okumuş olursanız duanız kabul edilir.Ezbere bilmeyenler hacet namazı sonrası seher vakti yüzüne okusun ,aynı netice hasıl olur diye söylemişimdir.
Samsun da hafız öğrencim bir hafizeye talip olduğunu , beş kere ret cevabı aldığını söylemişti. Çok üzgün ve umutsuz talebeme yukardaki tavsiyeyi hatırlattım. Bir hafta geçmeden seher vakti Yasin etkisin gösterdi , hocam iş tamam, razı oldular demişti. İnanarak ,Rabbe güvenerek yapılan dua heleki seher vaktinde Yasin sonrası edilen dualar ret edilmiyor.
Birde her gece Yasin okuyanlara verilen müjdeyi hatırlayalım: ‘’ Kim her gece Yasin okumaya devam ederse şehit olarak ölür’’ ( Suyuti :Tefsiri Me’sur) Seksenli yıllarda İslam Dergisinde Kargucak (hatipli)lı Hacal Efendi (Hacı Ali Küçe ) diye bir sayfalık yazı dikkatimi çekmişti. Yazıda beni en çok etkileyen Bu muhterem Hoca Efendi tam kırk yıl teheccüt namazını Yasin le kılmış olmasıydı. Dile kolay teheccüt namazı ve Yasın le teheccüt kılmak ve buna hiç fasıla vermeden kırk yıl devam etmek!..
Sonradan öğrendim ki Musa Tobaş Efendi hz.leride ‘’mübinlerde’’ rukuya giderek sekiz rekat teheccüdü yasinle kılmışlar.Bu güzelliği bir dostuma açtığımda ‘’ bende teheccüdümü Yasinle kılıyorum ‘’ cevabını verdi.
Ne dersiniz muhterem kardeşler zamanın kalbinde ,Kuranın kalbine yolculuk yapalım mı. Ömür sermayemiz çok kısa ve dönüşü olmayan yolun yolcularıyız. Geceler , Özellikle seher vakitleri muazzam fırsatları bize getiriyor.
Rabbim kalan ömrümüzü geçen ömrümüzden daha mübarek eylesin. Son nefesi imanla teslim ederken , günahları affedilmiş ,şehiden Yüce mevlaya uruç lütfeylesin

Yorumlar

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.