ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

DASKUT( Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği) Ordu İl Temsilcisi İle Söyleşi

31.12.2020
833
A+
A-
DASKUT( Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği) Ordu İl Temsilcisi İle Söyleşi
Reklam

DASKUT (Doğal Afet Arama ve Kurtarma Derneği) Ordu İl Temsilcisi Ahmet KARACI bizi hukuk büromuzda ziyaret etti. Kendisi ile DASKUT’un Ordu’daki faaliyetleri konusunu konuştuk. Kendisi bize DASKUT’un araç magnetini hediye etti. Hediyesi ve nazik ziyareti için çok teşekkür ediyoruz Başkanımıza.

Adalet Haber   : DASKUT nedir biraz açıklar mısınız?

Ahmet KARACI: DASKUT (Doğal Afet Arama ve Kurtarma Derneği) merkezi Bursa ilimizde bulunan, 30 İl de Teşkilatlanması bulunan, Türkiye’nin En Büyük Motorize Ekibine sahip olan Uluslararası Arama ve Kurtarma Derneğidir. Derneğimiz Türkiye’de AFAD, KIZILAY, Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlıklarıyla Protokolümüz vardır. Genel Başkanımız Tuncay Meriçli’dir. Kendisi 02/12/2020 tarihindeki mazbata törenimize de katılmıştır. Bursa ve çevre illerindeki Ofroad Kulüplerinin üyeleri tarafından uzun yıllarca amatörce yapılan bir takım sosyal faaliyetler, 2019 yılında DASKUT çatısı altında kurumsallığa kavuşturulmuştur. Hizmet araçları arasında, 4×4 arazi araçları en çok olan arama kurtarma derneğidir.

Adalet Haber   : DASKUT’un faaliyet alanlarından bahseder misiniz)

Ahmet KARACI: Dernek tüzüğümüzde deprem, yangın, sel gibi felaketlerde kurturma faaliyetlerini yürütmek, kayıp vakıalarında arama faaliyetlerine katılmak, ilk yardım eğitimlerini alarak acil durumlarda yaralılara müdahale etmek, sadece insanlara değil, tüm canlılara acil durumlarda destek sağlamak, sosyal projeler yürütmek, yardım faaliyetlerinde bulunmak şeklinde özetleyebiliriz.

Adalet Haber   : DASKUT’un Ordu İlinizdeki Faaliyetlerinden Bahseder misiniz?

Ahmet KARACI:02/12/2020 tarihinde Fatsa Kültür Sarayında düzenlenen bir mazbata töreni ile Fatsa Kaymakamımız Ömer Lütfi Yaran’ın elinden mazbatamızı aldık. Mazbata töreninde Genel Başkanımız Tuncay MERİÇLİ derneğimizin kuruluş hikayesini, faaliyetlerini anlattı. Özellikle bu sene İzmir’de meydana gelen deprem felaketinde doğanlar apartmanının enkazından 3 vatandaşımızı canlı bir şekilde çıkarttıklarını, üç vatandaşımızın da maalesef ex olarak çıkartıldığından bahsetti.

Biz mazbatamızı aldıktan sonra ilk faaliyetimizi Ünye İlçemizde Kızılay ile ortak yürüttüğümüz kan bağışı kampanyamızla başlatmış olduk. 25 üyemizle birlikte Ünye’de kan bağışında bulunduk. Müteakiben pandemi ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle açlığa mahkum kalan sokak hayvanlarının beslemesini Fatsa (Organize Sanayi), Ünye (Tekkiraz Mahallesi), Akkuş (Merkez) üyelerimizle birlikte yaptık. Halen Fatsa, Altınordu, Ünye, Çamaş, Kumru, Çatalpınar, Korgan ve Akkuş ilçelerimizde İlçe Temsilciliğimiz bulunmaktadır. İlçe Temsilcileri de atanarak görevlerine başlamıştır.

Adalet Haber   : DASKUT’un Ordu İlinizde 2021 yılında ne gibi çalışmalar yapacak?

Ahmet KARACI: İlk önce yönetimimizin ve üyelerimizin arama, kurtarma faaliyetlerinde tam donanımlı bir şekilde katılmalarını sağlamak için eğitimlerimiz ve kamplarımız olacaktır. Eğitimlerimiz ilk önce ilk yardım, telsiz, arama kurtarma, yangın söndürme, arazide ileri teknik kullanılarak sürüş yapma, profosyonel tekne kullanma, dağcılık şeklinde olacaktır. Bu eğitimi alan arkadaşlarımız Bölgemizde ve İlimizde herhangi bir olumsuz gelişen deprem, sel, yangın ve kayıp vakıaları gibi olaylarda anında Valiliğimizin ve Kaymakamlarımızın emrinde ve idari birimlerin kontrolünde müdahale etmeye hazır olacaktır.

Adalet Haber   : Son olarak söylemek isteklerinizi alalım?

Ahmet KARACI: DASKUT olarak sloganımız “Gönüllü ol, hayat kurtar” Siz de gönüllü olun, aramıza katılın, her türlü eğitimi ve donanımı biz sağlayalım, topluma, insanlığa ve tüm canlılara yararlı bir birey olun. 2021 yılında Ülkemizde ve Ordu ilimizde deprem, sel gibi doğal afetlerin olmadığı, sadece sosyal projelerde bize iş ve sorumluluk düşecek, sağlıklı ve mutlu yıllar diliyorum. “Gönüllü olun, hayat kurtarın”

Yorumlar

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.