ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

GENÇLERLE BAŞBAŞA

22.05.2018
198
A+
A-
GENÇLERLE BAŞBAŞA
Reklam

Önce selam, sonra kelam derdi büyüklerimiz.Rabbimin selamı ve sevgisi  üzerinize olsun.

Size yıllar önce okuduğum sahasında ilk yazılan bir eserden söz etmek istiyorum: Güzel insan memleket sevdalısı bir ilim adamımızın yazdığı  Gençlerle Başbaşa  isimli ölümsüz eser.

Bu kitabı ilk  okuduğumda bende derin izler bıraktığını özellikle söylemem gerekiyor.Gelecekle ilgili pozitif bakış açımı ona borçluyum.Eminim okuyanlar bana hak verecekler.Önellikle günümüz gençlerinin başucu kitaplarından biri  olmaya aday bir eser.Küçük hacmine rağmen büyük bir baş yapıt.

 

Ord.Prof.Dr. Ali Fuat Başgil zor zamanlarda kalem oynatmış nadir münevverlerden biri olarak bu eseri kaleme almış.Sayısız baskılar yapmış kitap. Bu günlerde Osmanlıca / Türkçe olarak yeniden basılmış.İsteyen Kuran harfleriyle İsteyen latin alfabesiyle okuyabilir.

Gönlümden geçen gençlerimiz Osmanlıcasıyla bu güzel eseri okuyup iki kere kazansın.Hem ecdadına yakışır bir karakter eğitimi hemide Osmanlıcayı geliştirme fırsatını değerlendirsin.

Bir kitap okudum hayatım değişti denir ya işte bu güzide eser bunu hak ediyor.

Büyük üstat Necip Fazıl, atmışlı yıllarda üniversitelerde bir anket yapar.Öğretim üyelerine “ Allah’ a İnanıyormusunuz? “diye sorar.Cevap  ya “hayır “ yada susmak olur.Sadece Ali Fuat Hoca “evet Allah a inanıyorum” cevabını verir.

Kışın en soğuk günlerinde “ biliyorum bir yerlerden gelecek bahar” muştusuyla yaşamış zor günlerde, imanı ümit ışığı gibi söndürmeyen şafak yıldızı büyük adamlar.

 

Bize düşen vefanın İstanbul da bir yokuşun adı olmadığını göstermektir.Geldiğimiz bu günlerde  çoraklaştırılmak istenen bu ebedi emanet toprakları gülistana çevirme cehdiyle ömrünü feda eden öncülere vefa borcumuzu unutmadan gayret etmektir.

Hayat bir imtihan , Dünya bir sahne.

Aşk imana gelsin,  gerisi bahane..

RECEP UZUN

Yorumlar

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.