ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

FETÖ YARGILAMALARI ÜZERİNE

Av. Mehmet Sami UZUN
1984 yılında doğdu. Ortaokul ve Liseyi Fatsa Anadolu İmam-Hatip Lisesinde tamamladı. 2013 yılında Yakın Doğu Üniversitesi Hukuk Fakültesinden (Tam Burslu) mezun oldu. Hukuk Fakültesini derece ile bitirdikten sonra, Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Kamu Hukuku Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans Eğitimine devam etti. Halen “Özel Hayatın Gizliliği Kapsamında İletişim, İzleme ve Kayıt Araçlarının Hukuki Sınırları” tez konusu ile ilgili olarak araştırmaları devam ektedir. Halen serbest Avukat olarak görev yapmaktadır. Evlidir ve bir çocuk babasıdır.
19.01.2020
855
A+
A-

FETÖ YARGILAMALARI ÜZERİNE

Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit,“Bana, siyasi partilerden, sivil toplum kuruluşlarından bazı davalarla ilgili not gelir. Benim yaptığım tek şey, o kağıtları yırtıp çöpe atmaktır. Dün gazetedeki köşenizde bana gönderilen bir notun örneği vardı. O gelen not da geldiği gibi çöpe atılmıştır” dedi.

Türk Ceza Kanunumuzda adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs diye bir suç var.

5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 277. maddesi: “(1) Görülmekte olan bir davada gerçeğin ortaya çıkmasını engellemek veya bir haksızlık oluşturmak amacıyla, davanın taraflarından birinin, sanığın, katılanın veya mağdurun lehine veya aleyhine sonuç doğuracak bir karar vermesi veya bir işlem tesis etmesi ya da beyanda bulunması için, yargı görevi yapanı, bilirkişiyi veya tanığı hukuka aykırı olarak etkilemeye teşebbüs eden kişi, iki yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır”

Yargıtay Başkanımız sayın Cirit; çok acı bir itirafta bulunuyor. Kendisine devam eden yargılamalar ile ilgili notların geldiğini söylüyor. Kendisinin de bu kağıtları çöpe artığını söylüyor. Şimdi sorum şu; burada devam eden yargılama ile ilgili sayın Başkana not verenler ile ilgili, TCK Md 277 de düzenlenen “Adil Yargılamayı Etkilemeye Teşebbüs” suçu oluşmuş mudur. Sayın Başkan, kağıdı çöpe atmak dışında ilgililer hakkında tutanak tutmuş mudur.

Şu Yargıyı bir kendi haline bırakın Allah aşkına! Şu yargılamalara müdahale etmeyi bir bırakın Allah aşkına. FETÖ yargılamalarını allak bullak ettiniz. Bugüne kadar 2020 verilerine göre, 600.000 kişi hakkında işlem yapılmış. Ancak her mahkemeden aynı konuda, aynı deliller ile farklı karar çıkıyor. Maalesef bu acı durumu, Sn.Cumhurbaşkanımız ile Sn. Yargıtay Başkanımız da itiraf ediyor. Bankasya’ya para yatırana ceza verecekseniz herkese verin. Sohbete gidene ceza verecekseniz herkese verin. Dersaneye gidene, evlerinde kalana ceza verecekseniz herkese verin. Bunların okullarında okuyana ceza verecekseniz herkese verin. Bağış yapana ceza verecekseniz herkese verin. Ceza vermeyecekseniz de aynı durumdaki kimseye ceza vermeyin. Aynı konuda aynı delillerle, farklı kararlar verilmesi vicdanları yaralıyor. Bu durumdan Devletimizin Başı da, Yargının Başı da, Millet de muzdarip.

Peygamber Efendimiz, “Hırsızlık yapan kızım Fatıma da olsa elini keserim” buyuruyor. Halkın Millet adına karar veren Hakimlerimizden beklediği; zengin fakir, güçlü zayıf demeden; kişinin dosyasındaki delillere göre herkese aynı hükümlerin uygulanmasıdır.

Cumhurbaşkanımız Sn. Erdoğan: “(FETÖ yargılamalarında çelişkili kararlar) Yargı camiamız için gerçekten çok çok üzücü bir adım olmuştur.” diyor. Bunun nedenleri üzerinde titizlikle durulmalı, ve bu sorun derhal çözülmelidir.

İnanın aynı konuda farklı uygulama en çok FETÖ’nün işine yarıyor. FETÖ ile etkili mücadele edilmesi isteniyorsa, uygulama birliği muhakkak sağlanmalı, herkese eşit uygulama yapılmalıdır.

Av. Mehmet Sami UZUN

Yorumlar

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.