ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

YAKLAŞAN TEHLİKE VE TEKLİFLERİMİZ

12.08.2018
1.204
A+
A-
YAKLAŞAN TEHLİKE VE TEKLİFLERİMİZ
Reklam

Memleketimiz ve milletimiz için içte ve dışta bir takım yıkım planları devreye sokulmuştur.Gerçi bu meşum plan ve projeler tarih boyunca hep olmuşsa da bu seferki ciddi boyutlarda , basit dirençlerle atlatılması çok zor görünüyor.Şahsen hiçbir şeyin tesadüf olmadığını , manevi sebeplerin de devrede olduğunu düşünenlerdenim.Özellikle maddi imkanların ve nimetlerin artışı oranında şükür yerine şükürsüzlüğümüz tavan yapmıştır. Alemi İslama ümit olacak konumumuz ,kimliğimiz başka mecralara kaymıştır..Osmanlı ruhundan dem tutanlar Bizansın havasını tercih yanlışına düşmüştür.Zenginleştik, memleket bayındır hale geldi,yollar köprüler, nice nimetler bollaştı.Ama beyler, dindarlaşma yerini dinidar hale bıraktı. Başını kapatan ama vücudunu teşhirde sınır tanımayan kızlarımız, camiyi unutup eğlenceye haz ve hız peşine düşen gençlerimiz nereye yolculuk yapıyor dersiniz? Birde su akarken testiyi doldurma telaşındaki muhafazakârlarımız. Ateizmin deizmin tavan yaptığı ülkede havanda su döven ilahiyatcılarımız, hocalarımız…
Deniz bitmek üzere beyler .İlahi ikaza kulak verelim:
Naziat: (37-39)’’ İşte, azıp da dünya hayatını tercih edenin varacağı yer şüphesiz cehennemdir.’’ Nimet insanı azdırmamalı, secdeye götürüp şükrünü artırmalıydı ,biz ne yaptık, ne yapmalıydık.
Doksan bin din görevlisini yüz kırk bine çıkardık, namaz kılma oranımız düştü. Oysa sınırsız imkânları manevi imar ve inşada kullanmalıydık. Din görevlilerimizin peygamber makamında olduğunu biliyoruz. Peygamberin emanetine sahip çıkmayan hatta camiye gelmediğinde namaz kılmayan varsa –çok sayıda duyumlarımız var- görevi alıp ehline vermeliyiz.O yüce makamı para için , geçim için kirletmeye kimsenin hakkı yoktur.Hesabi değil hasbi din görevlisine acil ihtiyaç var.
Din kültürü ve ilahiyat hocalarımız kısır ,faydasız tartışmaları bırakıp bu milletin gençliğini çağdaş tufandan kurtarmak için gemiler inşa etmeli.Mesai saatleri gözetmeden gece gündüz gençliğin imanını yangından kurtarmak için bir itfaiye eri fedakarlığı göstermelidir.Bırakalım beyler nefisler tatmin olmasın ama, bir insan , kaybettiği Allahnı bulsun ,alnı secdeyle buluşsun. Artçılarla uyanmaz aklımızı başımıza almazsak son sadmede iş işten geçmiş, kıyametimiz kopmuş olur. Memlekette ateist (Allaha inanmayan) sayısı yüzde dokuzlara çıkmış. Peki deist (Allahı kabul eder ama emekli olduğuna inanır) lerin oranı nekadar kim bilir. Ben söyleyeyim namaz kılmayanların oranı son anketlerde yüzde yetmiş yedi..İnandığınız gibi yaşamazsanız yaşadığınız gibi inanırsınız. Deizmin diğer adı ibadetsiz din anlayışıdır. Tehlikenin farkında mısınız dostlar?
“Gördün mü o heva ve hevesini Tanrı edinen kimseyi?…” (Furkan, 25/43.) Ayette bildirildiği üzere deizmi savunan önemli bir kesim de arzu isteklerini yerine getirirken hiçbir sınır tanımak istemeyenlerdir. Müslümanlar arasında da belli bir servete veya şöhrete ulaşan kimseler, tıpkı deistler gibi Rasulüllah (s.a.s.)’ın risaletine ve getirdiği dine karşı çıkabilmektedirler. Mekkeli müşrikler de Hz. Peygamber’e karşı esasen bu sebeple karşı çıkmışlardı’’ (Bu alıntı diyanet dergisinden)
Peygambersiz bir Kuran isteyen sünnet reddiyecileri ikinci hamlede Kuran a tarihsel gömleği giydirip işlevsiz bir kitaba dönüştürme derdindedir. Gençliğin nereye gittiği umurlarında değil.
Kalbinde ümmet millet derdi olan alimler ,hocalar acil koduyla toplanıp bir araya gelmeli ,maddi sarhoşluktan ,haz gafletinden , nefis esaretinden insanımızı kurtarmak için durumdan vazife çıkarmalıdır.Ümmetin umudu son kale maddi ve manevi kuşatma altındadır. Nerdesiniz ey ehli insaf???
Bizi yönetenlere çağrımız maddi ve manevi seferberlik ilan edip hangi fedakarlığı istiyorsanız yapmaya varız. Dolarımız ,altınımız olmasın ama dinimiz ,imanımız vatanımız olsun … Bu millet küllerinden doğmayı da bilir. Onların tuzağı varsa Allahımızın (c.c) tuzakları boşa çıkaracak kudreti ve kuvveti vardır. Yeter ki Ona (c.c) dayanıp gereğini yapalım.
Rabbim yar ve yardımcımız olsun!..

 

Recep UZUN

ruzun5252@gmail.com

(Not:İstek, öneri ve sorularınızı mail yoluyla gönderebilirsiniz. Makalenin alt kısmına yorum yoluyla soru bırakabilirsiniz)

Yorumlar

Reklam
ETİKETLER: , , , ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.