ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

Ramazan ve Biz

18.05.2018
257
A+
A-
Ramazan ve Biz
Reklam

Her ramazan ayrı bir coşku ,ayrı bir güzellikle gelir ülkemize ve gönül coğrafyamıza.Çünkü gelen Kuran ayı, rahmet ve bereket ayıdır.Herkesi imanının ve islamının kalitesine göre bir heyecan alır götürür öteler alemine.Kim bilir belki son Ramazanıdır ömür sermayesinin?Ona göre daha bir diri ve şuurlu geçirmeli bu son fırsatı.Memnun etmeli bu aziz misafiri ve kutlu şahidi.Bir aylık vuslat sona erince gidip sahibimize, Rabbimize bizim hakkımızdaki raporunu sadakatle takdim edecektir ….Nasıl bir kul olduğumuzu  yaşantımıza bakarak ulu divanda dillendirecektir mutlaka.

 

Ramazan kulluğu dostluk makamına çıkarmak için eşsiz fırsatlar sunar bizlere.İşte takva diplomasını alıp yüce dosta yürüyeceğimiz gönül yolculuğu günlerimiz. Farzları yetmişle katlanan, nafilelere farz kadar sevap verilen kutlu mevsim.Elde Kuran boyunlar bükülmüş gönüller huzur çeşmesine dömüş.Sadakalar, zekatlar her türlü infak çeşidiyle bunalan yuvalara rahmet, merhamet ve kardeşlik kanatlarını germiş.Nice mazlumlar, mağdurlar çaresizlik içinde kıvranan biçareler mümin elleri bekler.İffetinden ellerini sadece Rabbine açabilen garipleri unutmadan bir ramazan geçirelim diyorum.Allahın veli kulları kimsenin uğramadığı dükkanlardan alış veriş yaparlarmış.Görsünler bilsinler diye bir dertleri yokmuş onların.Dostum biliyorsa gerisi teferruattır deyip yaralara merhem olma dertleri varmış.

 

Özellikle son günlerde bir şekilde suçlu muamelesi yapılan, hiç teröre bulaşmamış, birilerinin zannıyla ceza kesilmiş sayısı hayli kabarık garipler bilirim.Kimseye derdini anlatamamış, hakikate gönülden teslim olmuş, varsa yanlışı bin kere pişman olmuş ama bir türlü kendini ifade edememiş şimdilerde çile yudumlayan bu insanlara yapılan haksızlığa kim dur diyecek? On yıl önce dersanelerine gitmiş, yada o yıllarda birkaç ay yurtlarında kalmış, fetönün gizli planı deşifre olunca hiçbir ilişkisi kalmamış insanlara toplu cez kesilmesi adaletle nasıl izah edilecek? Geçen gariban bir baba yanıma geldi .Oğlu yıllar önce birkaç ay ders çalışmak için malum örgütün yurlarında kalmış.2011 yılında savcı olarak göreve başlamış.Geçtiğimiz haftalarda görevden atılmış. Şimdilerde habis bir kanserden tedavi oluyormuş.Anlayacağınız çok kısa bir ömür kalmış.Babası soruyor ben ne eydim, kime gideyim diye.

…..

Biz evlatlarımızı Rabbine iyi bir kul, Peygamberine hayırlı bir ümmet ,vatanına milletine hayırlı bir evlat olsun diye yetiştirdik.

 

Son olarak bizlerde Rabbimizden diliyor ve dileniyoruz milletimizle beraber  güzel bir ramazan yaşayalım. Allah hepimize iki cihanda saadet ve selametler versin! Ramazanımız ve bütün ömrümüz mübarek olsun!…

Yorumlar

Reklam
ETİKETLER: ,
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.