ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

ORDU’DA YAKIN SAVUNMA SPORU

05.10.2020
1.012
A+
A-
ORDU’DA YAKIN SAVUNMA SPORU
Reklam

Dünya Yakın Savunma Federasyonu 2015 yılından bu yana Ordu İlimizde ve İlçelerinde İl Temsilciliği Teşkilatını bulundurmaktadır. Halen Yakın Savunma Ordu İl Temsilciliğini yürüten Ahmet KARACI ile yakın savunma sporunu konuştuk.

Karacı, Yakın savunma sporunun Türkiye’de doğduğunu, özellikle polis okullarında ve yurt dışında bir çok ülkede bu spor ile ilgili seminerler verildiğini, Ordu ilimizde de 2015 yılından bu yana halkın büyük ilgisini çektiğini, özellikle kendisini savunmak isteyen bay ve bayan tüm bireylerin zorlanmadan yapabileceği bir spor olduğunu, bu sporun uzman eğitmenler nezaretinde yapılması gerektiğini söyledi. Ayrıca bu sporun karşı tarafa vuruş, darbe ve tramvasız bir şekilde etkisiz hale getirme tekniği olduğunu ve bu anlamda da kesinlikle eğitmenin işine hâkim olması ve sürekli seminerlerle kendisini geliştirmesi gerektiğini söyledi. Şu anda Halk Eğitimin Modüller Programında kişisel gelişim eğitim olarak Aile ve Sağlık Bakanlığı onaylı kurslar verildiğini söyledi. Bu kursları verebilecek eğitmenlerin kesinlikle vizelerinin yapılmış olması, seminerlere katılmış olması ve İl Temsilcisinin icazeti ile bu kursların açılabileceğini belirtti. Aksi halde Federasyon ve İl Temsilcisinin icazeti olmadan açılan kursların kapatılması, vizesi olmayan eğitmenlerin cezai işleme tabi tutulması gerektiğini ifade etti. Vizesiz ve İl Temsilcisinin icazeti olmadan Ordu İlimizde ve İlçelerinde faaliyette bulunan merdivenaltı diye tabir edilen ruhsatsız kursların takipçisi olacağını belirtti.  Ayrıca Dünya Yakın Savunma Sporu Yetkilisi olduğunu söyleyerek çeşitli kamu kurumlarına ziyaret gerçekleştiren kişiler ile ilgili bilgilerin kendisine geldiğini, Yakın Savunma Sporunun Ordudaki Kurucu İl Temsilcisinin 2015 yılından bu yana kendisinin olduğunu, başkaca bir temsilcinin bulunmadığını, bu şekilde yetkisiz unvan kullanan kişiler hakkında yasal işlem başlatacağını söyledi. Ordu il ve ilçelerinde toplam beş tane yakın savunma sporu eğitmeninin olduğunu ifade etti.

Yorumlar

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.