ALTIN
DOLAR
EURO
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ordu °C

İMAM HATİP DAVAMIZ

11.05.2019
814
A+
A-
İMAM HATİP DAVAMIZ
Reklam

İmam hatip Okuluna 975 yılında Rahmetli babamın isteği, hatta ısrarı üzerine gittim. Lise birinci sınıfta elifbaya başladığımda çok yabancılık çekmiştim. Orta okulu bitirince iki yıl ara verdiğim için sınıfta emsallerimden iki yaş daha büyüktüm. İlk yıl bir iki kişi hariç arkadaşım olmadığı için hayli sıkılmama rağmen başka alternatifim olmadığından bu okulu sevmek zorundaydım.Bu yüzden kitaplara sarıldım ve en iyi arkadaşım kitaplar olmuştu. Şule Yüksel Şenler i o yıl tanıdım. Huzur sokağında huzuru ararken ‘’ her şey İslam için’’ isimli makale kitabı İslamı tanıma, anlama yolculuğumun ilk adımı oldu. Dr.Halim Bilsel in ‘’ Allah Vardır ‘’ kitabı İmana gidişimi kolaylaştırdı. Özellikle o yıl Gazali’nin Kimya-yı Saadet adlı kitabı hayatımı değiştirdi. Kulluk şuurumu zirveye taşıyan bu kitabı çölde suyunu bulmuş biri edasıyla yudumladım. Yudumladıkça kendime geldim. Yüzlerce yazar, binlerce eser arkadaşlarım arasına girdi. Ama Gazaliyle tanıştıktan sonra namazı hiç aksatmamaya başladım. Ameliyat olduğum günler, askerlik günlerim dahil… son nefese kadar öyle olmasını umarım. Ömrümün en güzel yılları imam hatipli yıllarım, hidayet güneşimin doğduğu, ömrümün altın dilimi olarak gördüğüm yıllar oldu. Vakit namazlarını tatbikat camiinde cemaatle kılardık. Ayakkabılıkta her öğrencinin numarası olur, namaza gelmeyenin yeri boş kalımca nöbetçi öğretmen onun numarasını not edip idareye bildirirdi.Namaz disiplinini o yıllarda aldık.Candan sevdiğim hocalarıma _ bir kısmı merhum oldular ( Allah rahmet eylesin) sonsuz minnettarım.Onların izinden yürümeye çalışırken tökezlediğim olmuşsa da o kutlu izi hiç bırakmadım. Eylül sıcağında, şubat soğuğunda…
Şimdi Muhterem Mehmet Şevket Eygi’nin İmam hatipler le ilgili yazısını dikkatlerinize arz ediyorum:


‘’İmam-Hatib okulları konusunda dileklerim:

  1. Müfredatları (ders konuları) eski İslam medreselerinin aynısı olacak.
  2. Avrupa’nın en vasıflı ve üstün liseleri ayarında genel kültür dersleri okutulacak.
  3. Öğrencilerin yüzde yüzü beş vakit namazı cemaatle kılacak.
  4. Yüksek ahlak ve karakter kazandırılacak.
  5. Sanat ve zanaat dersleri verilecek.
  6. Vasıflı, güçlü, üstün, girişimci Türkiyeliler yetiştirilecek.
  7. Eski İstanbul görgüsü, nezaketi, kibarlığı kazandırılacak.
  8. Yazılı zengin Türk lisan ve edebiyatı hakkıyla öğretilecek.
  9. İyi derecede Osmanlıca yazma ve okuma öğretilecek.’’
  10. Dersler namaz saatlerine göre ayarlanacak .(bu maddeyi ben ilave ettim)
    Bu teklife ilavele,r eksiltmeler yapılabilir. İmam hatiplilik ruhunun acilen ihyası gerekiyor. Davamız ilim, amel, ihlas bütünlüğü ile kaimdir unutmayalım.
    Rabbim gönül çoğrafyamıza nisan yağmuru olacak bu neslimizi bir diriliş ,uyanış vesilesi kılsın!..

Recep Uzun
Ruzun5252@gmail.com

Yorumlar

Reklam
BİR YORUM YAZIN

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

ZİYARETÇİ YORUMLARI - 0 YORUM

Henüz yorum yapılmamış.